Organització

L’inici de la XAVECS es remunta a finals de l’any 2022, quan després d’acabar la pandèmia mundial de la SARS-COV-2 i, a conseqüència de la permissivitat de l’Ajuntament de la ciutat de Barcelona, es van adjudicar milers d’ampliacions de llicències de terrasses a la ciutat.

Aquest fet ha comportat un elevat increment de soroll, i de mobilitat de persones, que ha implicat també un augment de l’incivisme.
A Barcelona hi ha adjudicades més de 5.000 llicències de terrasses, moltes de les quals disposen de més taules i cadires que les admeses en la seva llicència d’activitats, circumstància permesa pels serveis d’inspecció de l’Ajuntament que no aplica la normativa vigent.
El Gremi de Restauració de Barcelona, l’organització empresarial que representa els bars, els restaurants i les cafeteries de la ciutat, gaudeix d’un tracte de favor per part del govern municipal que supedita els beneficis econòmics per davant del dret al descans i la salut de les persones.

La XAVECS està formada per nombroses associacions, plataformes i persones, inicialment de la ciutat de Barcelona, unides per la problemàtica comuna del soroll que prové de fonts antropogèniques diverses: crits i converses d’elevats decibels a les terrasses, celebracions no autoritzades a l’espai públic, músics sense control, concerts de gran format a l’aire lliure i que no formen part de les festes patronals o de barri, circulació de monopatins en espais no permesos…

email: ciutatvella@xavecs.org

  • Barri del Raval.
  • Barri del Gòtic.
  • Barri de St. Pere, Santa Caterina i La Ribera.

email: eixample@xavecs.org


email: santsmontjuic@xavecs.org

  • PACAME, Plat. d’Afectats per la Contaminació Acústica i la Massificació d’Esdeveniments.
  • Associació Alerta Poble Sec.

email: gracia@xavecs.org

  • Plataforma Places de Gràcia.

email: santmarti@xavecs.org


XAVECS té presència a diversos barris de cinc dels deu districtes de Barcelona, i volem continuar afegint noves incorporacions a la xarxa veïnal contra el soroll.

Per això, si ets una persona, entitat o empresa, identificada amb els problemes de soroll i l’incivisme, posa’t en contacte amb nosaltres i en parlarem.

Pictograma de grup

Reunió extraordinària de treball